dimarts, 29 de març del 2011

RETROBAN...



En cert sentit, jo retrobava en molts llocs de la geografia catalana la persona de Verdaguer. A Folgueroles la casa on va néixer i créixer en un ambient familiar i catòlic, a la masia de Can Tona on feia d'ensenyant al menuts de la casa, el veig entrant al seminari de Vic, a Barcelona participant als jocs florals,  a la ermita de Sant Jordi de Puigseslloses dient la seva primera  missa. A Barcelona el torno a retorbar fent d'almoiner d'una familia molt benestant, també el retrobo navegant pels mars oberts a tots els continents, a la Gleva complint l'arrest que li fou imposat, retrobo les seves petjades pel Montseny, pel Canigó, per Prats de Molló, pel santuari del Mont, pel santuari del Far, pel Puigmal, per la Pica d'Estats i també a Vallvidrera on s'escolaren els seus últims alés de vida amb la mirada posada al seu estimat Montserrat. I sota el mateix cel que cobricela aquests llocs tan estimats per Ell i per nosaltres, recupero avui el record d'un gran poeta.

dissabte, 26 de març del 2011

MUSEU DEL LOUVRE



Viatge a Paris, visita al museu del Louvre. Qui em podia impedir de sadollar-me d'aquelles obres d'art, tantes vegades albirades en làmines de paper, i ara,  Oh! meraveella eren davant del meus ulls goluts.

dimarts, 8 de març del 2011

DESFILADA

Així es la desfilada en un poble de Suïssa el primer dia d'agost. I no cal dir que les estrelles que obren aquesta desfilada son les vaques suïsses que tenen un color cafè amb llet netíssim i sembla que avui els hi han envernissat la pell de tan lluentes com estan. A coll hi porten garlandes de flors de mil colors i espècies que neixen en aquestes muntanyes. Elles caminen pausades, fent dringar les grosses borrombes daurades que porten penjades del coll, al seu costat caminen els pastors vestits de festa, camisa blanca, armilla vermella sense mànegues i amb botonets duarats, pantalon negre i capell de feltre adornat també amb flors, a la ma porten un gran gaiato. Segueixen la comitva els fabricants de formatges amb safates plenes de bocins del seu producte que ofereixen al públic, A continuació els alpinistes amb cordes i piolets, els esquiadors vestits i equipats de coloraines i els parapentistes, segueixen els representants del hotels muntats amb carrets que simulen trineus. Tancant la desfilada els acordionistes i els corns dels Alps que llencen al aire les cançons tìpiques. S'ha fet fosc i per les cases escampades per les muntanyes es van encenent fogueres de la gent que viu lluny i amb aquest senyal de foc s'uneixen a la festa .